C- Nordic Management

mita-jos-kirjanpito-myohastyy

Mitä jos kirjanpito myöhästyy?

Yrittäjälle kiireinen arki on enemmän sääntö kuin poikkeus. Kirjanpitoaineisto on toimittamatta tilitoimistolle ja arvonlisäveron maksupäiväkin olisi jo ylihuomenna. Mikä neuvoksi ja joudunko yrittäjänä ongelmiin?

Kirjanpitäjät toimivat niin, että he tekevät asiakkaiden aineistot valmiiksi sitä mukaa, kun ne saapuvat. Se on tehokkain tapa hoitaa asiakkaan asiat kuntoon ajoissa. Kirjanpitäjään kannattaa lisäksi pitää hyvät välit, sillä he ymmärtävät, että yrittäjätkin ovat vain ihmisiä, jotka joskus tekevät virheitä. Yleensä nämä asiat saadaan hoidettua, kunhan aineistot toimittaa heti asian ymmärrettyään.

Hyvä kirjanpitäjä saattaakin omien kiireidensä ohella soittaa sinulle, jos huomaa aineistosi poikkeuksellisesti puuttuvan. Siitä ei kannata hermostua, sillä kirjanpitäjät haluavat vain tarkistaa tilanteen, että asiasi ovat kunnossa. Uusiin yrittäjiin ollaan yhteydessä herkemmin ja aikaisemmin, sillä he eivät ole vielä päässeet mukaan rytmiin. Jokaisesta tilitoimistosta löytyy varmasti myös asiakkaita, jotka toimittavat aineistot viime hetkellä ja siihen kirjanpitäjä osaakin varautua pidemmän päälle. Toimeksiantosopimuksessa on tarkemmin määritelty ehdot, mihin mennessä asiakkaan tulisi toimittaa aineistonsa tilitoimistoon.

Mitä jos aika ei riitä kirjanpitoaineistojen toimittamiseen ajoissa?

Verottaja veloittaa 3e/pv ensimmäiseltä 45 päivältä. Myöhässä oleville maksuille lisätään lisäksi viivästyskorko.

Mikä ratkaisu tähän olisi, että turhia viivästyskorkoja ei tulisi?

Me Nordic C-Managementilla pyrimme sähköistämään kirjanpitoaineistoista mahdollisimman suuren osan. Monet kirjanpitotoimet voidaan hoitaa kätevästi sähköisen palvelun nopeuttamiseksi ja ympäristön säästämiseksi. Yrityksen laskuista on suurin osa mahdollista muuttaa verkkolaskuksi ja paperiset laskut voimme suoraan skannata sähköiseen muotoon, kun osoitat laskusi suoraan tilitoimistollemme. Lisäksi yrityksesi taloustilanne on nähtävissä reaaliaikaisesti. Suosittelemme sähköistämistä, jotta kirjanpitosi ei myöhästyisi turhien kustannusten vuoksi.

Haluatko toimivan sähköisen ohjelmiston kirjanpitosi hoitamiseksi? Me huolehdimme yrityksesi kirjanpidon ammattitaidolla, ota yhteyttä: Nordic C-Management, info@c-management.fi tai puh. 020 734 6900.