C- Nordic Management

sahkoinen-ohjelmisto

Sähköinen ohjelmisto – mitä se käytännössä tarkoittaa?

Moni tilitoimisto suosii nykypäivänä kirjanpidon sähköistämistä, mutta mitä se oikeastaan edes tarkoittaa?

Kerroimme aikaisemmassa blogitekstissä kirjanpidon sähköistämisen hyödyistä, muun muassa siinä, että kirjanpitoaineisto ei myöhästy ja yrittäjä välttyy lisäkustannuksilta. Mitä se sähköinen kirjanpito oikeastaan on?

Sähköinen ohjelmisto on nykyaikainen, virheetön ja nopea ratkaisu kirjanpidon päivittäiseen hoitamiseen. Myynti- ja ostolaskut voidaan suoraan järjestelmän kautta laskuttaa ja vastaanottaa samassa järjestelmässä. Ne siirtyvät sitä kautta suoraan kirjanpitoon ilman manuaalista siirtoa, tämän vuoksi huolimattomuutta ei tapahdu. Järjestelmä kertoo yrityksesi taloudesta reaaliaikaisesti ja ammattilaiset osaavat analysoida sitä helposti. Sähköinen ohjelmisto on suurelle yritykselle ehdoton vaihtoehto, sillä se nopeuttaa ja vähentää kirjanpidon kustannuksia.

Puolisähköinen kirjanpito tarkoittaa paperisten tositteiden skannaamista sähköiseen muotoon ja niiden siirtämistä järjestelmään. Tämä vie ajallisesti enemmän aikaa kirjanpitäjältä, mutta lopputulos on sama.

Sähköisiä kirjanpito-ohjelmia löytyy netistä rajattomasti, mutta niiden ominaisuudet voivat olla puutteellisia. Ohjelmissa ei olla välttämättä huomioitu pieniä virheitä verotuksissa tai sen avulla ei saada tarvittavia raportteja. Aina kannattaa olla yhteydessä omaan kirjanpitäjään ennen järjestelmään siirtymistä, sillä omatoiminen käyttöönotto voi lisätä jälkeenpäin kustannuksia, kun kirjanpitäjän pitää esimerkiksi manuaalisesti tehdä sen avulla tarvittavat raportit.

Annamme mielellämme vinkkejä kirjanpitoon liittyvissä kysymyksissäsi. Keskity liiketoimintaasi ja me asiantuntijoina hoidamme kirjanpitosi. Ota yhteyttä, Nordic C-Management, info-management.fi tai puh. 020 734 6900.