C- Nordic Management

Toiminimen verovähennykset

Mikä on toiminimen verovähennys?

Toiminimen verovähennyksellä viitataan siihen rahasummaan, jonka yksityinen elinkeinonharjoittaja voi verotuksen kohteena olevasta tulostaan vähentää. Hyödyntämällä verovähennyksiä vähennät samalla maksamiesi verojen summaa.

Mitä kaikkea verotuksessa voidaan vähentää?

  1. Toimistotarvikkeet ja muut pienimuotoiset hankinnat

Yrityksen käyttöön hankitut toimistotarvikkeet ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että käyttöomaisuuteen liittyvät kulut, joiden todennäköinen käyttöaika on maksimissaan kolme vuotta tai veroton hankintameno enintään 850€, voidaan vähentää verotuksessa. Kyseisten pienimuotoisten hankintojen verovähennykset voivat olla vuoden aikana maksimissaan 2500 euroa.

  1. Tietokoneohjelmistot

Yritystoiminnan tukemiseksi hankittavien ohjelmistojen lisenssimaksut voidaan vähentää toiminimen verotuksessa. Yrittäjän on mahdollista vähentää verotuksessaan myös puhelimeen ja nettiyhteyteen liittyvät kustannukset. Koska samaa puhelinta hyödynnetään usein yrityskäytön lisäksi henkilökohtaisten asioiden hoitamiseen, on kyseisten kulujen vähennyksestä suositeltavaa jutella oman tilitoimiston kanssa.

  1. Markkinointikustannukset

Yrityksen liiketoiminnan tehostamista varten tehdyt markkinointipanostukset ovat pääosin vähennyskelpoisia. Markkinointimenoina voidaan pitää niin printtimainontaa, mainoslahjoja kuin hankittuja digitaalisen markkinoinnin palveluita.

  1. Työhuonevähennys

Mikäli yrittäjä työskentelee kotonaan, on hänen mahdollista hyödyntää toiminimen työhuonevähennystä. Jos sinulla ei siis ole erillisiä toimitiloja, voit olla oikeutettu verovähennykseen asunnossasi sijaitsevan työtilan todellisten kulujen tai Verohallinnon työhuonevähennyssumman mukaan. Kirjoitimme työhuonevähennyksestä aikaisemmin täällä.

  1. Edustusmenot

Toiminimiyrittäjä voi vähentää verotuksessa puolet yrityksen edustusmenoista. Edustusmenoja ovat monet asiakkaisiin tai muihin yrityksen sidosryhmiin kohdistuvat kustannukset, kuten esimerkiksi ravintolakulut sekä muut tarjoilut. Lähtökohtaisesti edustusmenona voidaan pitää edellä mainittuihin kohderyhmiin liittyviä vieraanvaraisuudesta aiheutuvia kustannuksia.

Muita verotuksessa mahdollisesti vähennyskelpoisia kuluja ovat esimerkiksi yrityksen perustamiseen liittyvät kustannukset, YEL-maksut sekä autokulut. Kirjanpitäjämme auttavat mielellään kaikissa verovähennyksiin liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä, niin laitetaan verotusasiasi kuntoon!