C- Nordic Management

Yrittäjän muistilista kesälomalle

Heinäkuu on Suomessa yleisin lomakuukausi. Lomien kolkutellessa aivan nurkan takana, kokosimme yrittäjille viisi vinkkiä kesälomaa varten.

Yrittäjän muistilista kesälomalle

  1. Toimita palkanmaksumateriaalit ajoissa tilitoimistolle: Mikäli olet ulkoistanut palkkahallinnon, muista toimittaa lomasi aikana maksettavaksi tuleviin palkkoihin liittyvä materiaali ajoissa tilitoimistosi palkanlaskijalle. Näin varmistutaan siitä, että kaikki työntekijäsi saavat palkkansa oikeana ajankohtana.

  2. Huolehdi, että laskut tulevat maksettua: Muista varmistaa, että yrityksellesi saapuneet laskut tulevat maksetuksi myös lomasi aikana. Näin vältytään maksumuistutuksilta ja ylimääräisiltä kuluilta.

  3. Toimita verojenmaksuun liittyvät materiaalit ajoissa eteenpäin: Mikäli veroja erääntyy maksettavaksi samaan aikaan, kun lomailet, varmista, että olet toimittanut kaiken tarvittavan materiaalin eteenpäin. Mikäli hoidat itse kausiveroilmoituksen jättämisen, tee se etukäteen ennen lomaasi.

  4. Muista poissaoloviesti: Jos aikeissasi on olla puhelimen ja sähköpostin tavoittamattomissa lomasi aikana, muista asettaa poissaoloviesti, ja nimetä kontaktihenkilö, johon asiakkaasi voivat tarvittaessa olla yhteydessä.

  5. Jätä työntekijöillesi selkeät ohjeet: Ohjeista työntekijäsi perusteellisesti, että he pystyvät tarpeen vaatiessa tuuraamaan sinua. Jätä henkilöstölle selkeät ohjeet, jotta työt tulevat hoidettua ilman läsnäoloasi. Näin työntekijöidesi arki sekä oma lomasi sujuvat mukavammin.
Ihanaa kesää!