C- Nordic Management

construction

Työnantajamaksut vuonna 2023

Työnantajamaksut ovat työnantajalle pakollisia palkan oheiskustannuksia. Työntekijän palkan sivukulut muodostuvat työnantajan lakisääteisistä vakuutusmaksuista, joita ovat seuraavat:

  • työeläkevakuutusmaksu
  • sairasvakuutusmaksu
  • työttömyysvakuutusmaksu
  • tapaturmavakuutusmaksu
  • ryhmähenkivakuutusmaksu

Vakuutusmaksujen määrään tai maksuvelvoitteeseen voi vaikuttaa työntekijän ikä, työsuhteen kesto tai palkan määrä. Vakuutusmaksuja maksetaan tehdyn työajan sekä tekemättömän työajan, kuten vuosilomien ja vapaapäivien ajalta maksetusta palkasta.Lisäksi sivukuluja laskiessa pitää ottaa huomioon, että ne saattavat sisältää työeh-tosopimuksesta riippuen joitakin eriä, jotka vaikuttavat palkan sivukulujen määrään. Tällaisia eriä voi esimerkiksi ryhmähenkivakuutusmaksu ja lomaraha.

Työnantajamaksut 2023

työnantajamaksut 2

Matkakustannuskorvausten määrät

employer contributions

Muistathan, että voit aina olla yhteydessä meihin jos sinulla on kysyttävää kirjanpidosta tai taloushallinnosta! Meidät tavoitat numerosta: 0207346900 tai voit ottaa yhteyttä sähköpostilla: asiakaspalvelu@c-management.fi