C- Nordic Management

Verojen maksujärjestelyn ehtoja kevennetty – hae 31.8. mennessä

Koronaepidemia on tuonut haasteita monien yrittäjien taloudenpitoon. Poikkeustilanteesta johtuen Verohallinto on muuttanut verojen maksujärjestelyn ehtoja tilapäisesti. Viivästyskorkoa on laskettu 7 prosentista 2,5 prosenttiin, mikä tuo huomattavaa helpotusta korkotaakkaan, jos verojen maksu viivästyy useilla kuukausilla tai maksamattomia veroja on paljon.

Jos sinulla on maksuvaikeuksia, kannattaa maksujärjestelyyn hakeutua matalalla kynnyksellä. Maksujärjestelypyyntö keskeyttää perintätoimet, kunnes hakemus on käsitelty ja ratkaistu. Viimeinen päivä maksujärjestelyyn hakeutumisella on 31.8.2021.

Voit hakea maksamattomille erille maksimissaan 24 kk maksuaikaa. Erät tulevat maksuun kerran kuukaudessa. Laske kuinka monta erää tarvitset ja ilmoita toiveesi hakemuksessa. Maksuohjelmaa ei voi myöhemmin muuttaa, mutta voit maksaa erät sovittua nopeammin, jos maksukykysi paranee.

Voit hakea maksujärjestelyyn, jos:

  • verot eivät ole ulosotossa
  • kaikki veroilmoitukset sekä tulorekisteriin annettavat palkkatietoilmoitukset ja työnantajan erillisilmoitukset on annettu määräajassa.

 Lue aiheesta lisää Verohallinnon sivuilta.