C- Nordic Management

receipt

Kuitit kirjanpitoon!

Oletko perillä siitä, mitä kaikkea informaatiota kuitista pitää löytyä, jotta kulu voidaan kirjata kirjanpitoon?

Kuitit kuuluvat kirjanpitoaineistoon ja ne tulisikin toimittaa omalle kirjanpitäjälle joko alkuperäisinä tai sähköisessä muodossa.

Viime aikoina sähköisen taloushallinnon yleistymisen myötä on lisääntynyt myös sähköisten sovellusten, kuten eTaskun, Procountor Kuitit-sovelluksen sekä Netvisor eScanin käyttö. Kyseisten sovellusten avulla siirrät paperisen kuittisi kätevästi sähköiseen muotoon ja suoraan kirjanpitäjän käsiteltäväksi, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, pysyvätkö kuitit tallessa.

Jotta kuitti soveltuu kirjattavaksi kirjanpitoon, tulisi siitä käydä selvästi ilmi seuraavat ostotapahtumaan liittyvät asiat:

  • Ostopäivämäärä
  • Maksun saaja
  • Mikä tuote tai palvelu on kyseessä
  • Maksun summa
  • Arvonlisäveron määrä

On hyvä myös muistaa, että kirjanpitoon voidaan kirjata ainoastaan yrityksen liiketoimintaan liittyviä kuluja. Edellä mainittujen kohtien lisäksi tiettyihin yrityksen kuluihin liittyy erityispiirteitä. Esimerkiksi kokouskulujen yhteyteen tulee aina liittää tieto kokoukseen osallistuneista henkilöistä sekä lyhyt selitys siitä, mitä asiaa kokous on koskenut. Matkalaskuihin puolestaan tulee sisällyttää tieto matkan tarkoituksesta, matkan ajankohta alku- ja loppukellonaikoineen sekä matkan kohde ja matkallelähtöpaikka.

Askarruttaako sinua se, millaisia kuitteja voidaan kirjata kirjanpitoon tai haluatko lisätietoa vaikkapa matkalaskujen laadinnasta? Ota meihin yhteyttä, niin laitetaan yhdessä kuittien käsittelysi kuntoon.