C- Nordic Management

women way to work

Asunnon ja työpaikan väliset matkakulut – miten maksimoit verohyötysi?

Ehdot matkakulujen vähentämisille verotuksessa

Matkakulut tulee lähtökohtaisesti vähentää halvimman kulkumuodon mukaan, joka joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta on julkinen liikenne. Mikäli sinun ei ole mahdollista hyödyntää julkista liikennettä asuntosi ja työpaikkasi välisen matkan kulkemiseen, esimerkiksi epäsäännöllisistä työajoista johtuen, voit vähentää matkakulut autosi mukaan.

Mikäli kävelymatka yhdensuuntaisella matkalla on yhteensä minimissään kolme kilometriä tai odotusaika meno-paluumatkalla vähintään kaksi tuntia, voit vähentää matkakulut oman autosi mukaan, jolloin saamasi verohyöty todennäköisesti suurempi. Tämä on mahdollista myös silloin, kun työmatkasi alkaa tai päättyy kello 00-05 välillä.

Verovähennystä myönnettäessä huomioidaan lomakausi, joten vuoden aikana voit vähentää matkakulut kokonaisuudessaan 11 kuukauden ajalta.
Matkakuluissa omavastuu on 750 € vuodessa. Verovähennyksiä haettaessa kannattaa kuitenkin muistaa, että matkakulut tulee ilmoittaa täysimääräisenä. Jotta saat täyden verohyödyn, älä siis vähennä summasta itse omavastuuosuutta, sillä se tehdään automaattisesti.

Matkakuluja voidaan vähentää maksimissaan 7000 euron verran omavastuuosuuden jälkeen. Kyseessä on siis ihan jonkin kokoinen määrä rahaa, joten mikäli matkakuluista muodostuu suuri summa, on niiden ilmoittaminen enemmän kuin suotavaa. Toki matalampienkin kustannusten ilmoittaminen kannattaa, sillä ne kaikki vähentävät verotettavan ansiotulosi määrää. Mikäli matkakuluja kertyy useampi tuhat euroa, voivat ne pienentää henkilön veroprosenttia jopa parin prosenttiyksikön verran. Tämä tarjoaa selkeitä säästöjä.

Olethan sinä muistanut ottaa täyden hyödyn irti asuntosi ja työpaikkasi välisistä matkakuluista ja vähentää ne verotuksessa? Entä tiesitkö, että polkupyörästä voit saada matkakuluvähennystä 85 euroa vuodessa?

Haluatko lisätietoa verotuksen optimoinnista? Autamme mielellämme! Voit jättää yhteydenottopyynnön täältä!