C- Nordic Management

cost

Miten karsia yrityksen kuluja fiksusti – neljä vinkkiä toteutukseen

Yrityksillä on menoeriä jos jonkinlaisia, ja meiltä kysytäänkin usein, missä kuluissa yrityksen on mahdollista säästää. Tässäkin tapauksessa on aiheellista lähteä liikkeelle perusasioista. Raapustin kasaan joka yrittäjän lyhyen tarkistuslistan, joka kannattaa kaivaa esiin kvartaaleittain ja tarkastaa seuraavat kohdat.

 

  1. Kilpailuta, kilpailuta, kilpailuta

Ovatko vakuutukset kunnossa? Milloin vakuutussopimukset on viimeksi kilpailutettu? Entä sähkösopimus? Siivouspalvelut? On helppoa jämähtää toimimaan samojen, tuttujen ja toivottavasti myös turvallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyösuhteelle voi kuitenkin tehdä hyvää myös pieni palveluiden päivitys, vaikka itse yhteistyökumppania ei välttämättä päätyisikään vaihtamaan. Voit löytää palveluja, jotka vastaavat juuri yrityksesi tämänhetkisiin tarpeisiin, ja vastaavasti päästä eroon vanhoista, mahdollisesti jopa turhista menoeristä.

 

  1. Ole erilainen

Minkälainen palkkauspolitiikka yrityksessä on? Palkataanko kesätyöntekijät työsopimuksella, vai onko yrityksessä jo keksitty hyödyntää erilaisia kevytyrittäyyspalveluita? Kevytyrittäjyyspalvelut mahdollistavat työvoiman joustavan palkkaamisen, ja ovat oiva ratkaisu niin työnantajille, kuin työntekijöillekin.

 

  1. Arvioi

Ovatko kaikki yrityksen kulut toiminnan kannalta välttämättömiä? Hoidetaanko hankinnat tehokkaasti, ja esimerkiksi paikallisia toimijoita mahdollisuuksien mukaan hyödyntäen? Kaikkea ei lähimarketista luonnollisesti voi hankkia, mutta tämä on ehdottomasti tarkistamisen arvoinen kohta.

 

  1. Verkostoidu

Tarjoatko sinä palveluita, joita joku toimittajistasi voisi hyödyntää? Onko palveluvaihdosta mahdollista sopia? Tämä mahdollisuus kannattaa aina käyttää hyödyksi; parhaimmassa tapauksessa saat omat kulusi katettua tarjoamalla niin loistavaa palvelua, että toimittajasi suosittelee sinua eteenpäin!

 

Mikäli kulurakennettanne olisi syytä perata hieman rankemmalla kädellä, ja kaipaatte opastusta siitä, miten liiketoimintaa voisi kokonaisuudessaan ohjata kannattavampaan suuntaan, lähetä minulle sähköpostia (tuua.huuskola@www.c-management.fi), soittele (040 090 3112), tai laita LinkedIn-viestiä!